dinsdag 9 april 2013

Weekweetjes 15-19 april: Shhhh.....ik hoor de koeien loeien!

BEEEEEUUUUUHHHHHH! Hoor je dat ook, we horen de koeien loeien! Jammergenoeg staat er geen echte koe op onze speelplaats die we kunnen horen, we horen enkel het geloei op een cd als we de klas binnenkomen. Waarom zou dat nu toch zijn? Welja, we leren deze week over koeien...
Op vrijdag mogen we zelfs naar de boerderij van Emiel zijn meme en pepe naar echte koeien gaan kijken! (zie Gimme)


Op maandagmorgen starten we met het digitale prentenboek " de koe die een ei legde." Een gek verhaal over een koe die speciaal wou zijn en de kippen die haar hierbij helpen. Daarna gaan we in onze klas op zoek naar alle koeien die we kunnen vinden. Maar hebben we er genoeg? Neeeeeeeeeen! Daarom gaan we met z'n allen op stap door de school naar alle andere kleuterklassen. We halen overal de koeien op, en we vragen natuurlijk eerst of we deze eens een weekje mogen lenen.
We zullen de koeien nodig hebben voor in de zandtafel waar we zelf koeienstallen gaan bouwen, natuurlijk ook voor op onze boerderijtafel, en voor de speciale boerderij die we zelf gaan schilderen, kleven en bouwen. Een geweldig groepswerk!

Deze zelfgebouwde boerderij gebruiken we ook voor een spelletje in kleine groepjes waarbij we elk om beurt eens bij de juf mogen komen meespelen. We spelen een luisterdictee met koeien die de gekste dingen zullen doen...sloebertjes toch!
Verder deze week knutselen we nog koeien met kosteloos materiaal, maar ook met zoutdeeg en papier-maché. We maken verschillende soorten koeien, grote en kleine, dikke en dunne die we later op de week ook nog gaan gebruiken voor een sorteerspel.
Uiteraard gaan we ook veel over de koe zelf gaan leren, we gaan dit dier ook eens gaan vergelijken met een foto van onszelf, wat is er anders?

Baaaaaaaaaai baaaaaaaaai, koeievlaaaaaaaaaaaai!